Laatste Ronde
Memory

Nieuws

woensdag 25 mei 2022

Mads Mikkelsen speelt hoofdrol in KING’S LAND van Nikolaj Arcel (A Royal Affair)

Op het filmfestival van Cannes werd op 25 mei de nieuwe film van de prijswinnende regisseur Nikolaj Arcel (A ROYAL AFFAIR, 2012) aangekondigd: KING’S LAND. Een historisch drama, dat op 5 september 2022 begint met de opnames in Denemarken, Duitsland en Tsjechië. Het scenario is geschreven door regisseur Nikolaj Arcel en scenarist/regisseur Anders Thomas Jensen (RIDERS OF JUSTICE, 2020) en gebaseerd op de Deense bestseller ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ van Ida Jessen (2020). Producent Zentropa spreekt met een budget van 8 miljoen euro van hun grootste speelfilm in jaren.

Synopsis
Halverwege de 18e eeuw verklaarde de Deense Koning Frederik V dat de wilde heide van Jutland getemd, gecultiveerd en gekoloniseerd moest worden. Zodat de beschaving zich verder kon uitbreiden en nieuwe belastingen voor het koninklijk huis konden worden geheven.

Niemand durfde echter het besluit van de koning op te volgen: de heide betekende een zekere dood – een godvergeten plek, achtervolgd door vraatzuchtige wolven, struikrovers en de meedogenloze natuur.

Maar in de nazomer van 1755 reed een eenzame soldaat, Ludvig Kahlen, de heide in. Door een levenslange droom, vastbesloten om zijn doel te bereiken: de heide zal hem de rijkdom en eer brengen waarnaar hij lang had gezocht... of hem overmeesteren.

Mads Mikkelsen: “Nikolaj Arcel en ik hebben een geweldige samenwerking gehad tijdens A ROYAL AFFAIR, en ik ben buitengewoon enthousiast om opnieuw met hem samen te gaan werken. Hij heeft een inspirerende visie voor deze film en hij en Anders Thomas hebben een geweldig script neergepend. De brutaliteit en tederheid raakten me diep toen ik het voor het eerst las. Het is een belangrijk en fascinerend hoofdstuk in de Deense geschiedenis, dat nu op het punt staat om geadapteerd te worden voor het grote scherm, en met onderwerpen die vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Bovendien is het een spannend en avontuurlijk verhaal.”

Arcel voegt toe: “Met KING’S LAND zullen we een adembenemende, moderne en epische film maken die het donker, de humor, de machteloosheid, bloed zweet en gekte van het verhaal omarmt, en die dicht bij de onvermoeibare pioniers van de heide én hun vijanden zal komen.”

September Film brengt KING’S LAND naar verwachting eind 2023 uit in de Belgische bioscopen.

Memory