Langue Etrangère
Sterben

Nieuws

maandag 16 september 2024

QUAND VIENT L'AUTOMNE en DIAMANT BRUT geselecteerd voor FIFF

QUAND VIENT L'AUTOMNE (François Ozon) is de officiële slotfilm van de 39e editie van het Festival International du Film Francophone de Namur (FIFF). DIAMANT BRUT (Agathe Riedinger) is geselecteerd voor de 1st Feature Competitie van het festival.

QUAND VIENT L'AUTOMNE - François Ozon 
Michelle geniet van haar pensioen in een vredig Frans dorpje in de buurt van haar beste vriendin Marie-Claude. Ze verheugt zich op het bezoek van haar kleinzoon Lucas, die de schoolvakantie bij haar zal doorbrengen. Maar het bezoek verloopt niet zoals gepland en Michelle is al snel alleen thuis. Ze voelt zich eenzaam en zinkt weg in een depressie. Totdat Marie-Claude's zoon wordt vrijgelaten uit de gevangenis...

De hoofdrollen worden gespeeld door Hélène Vincent en Josiane Balasko. 

DIAMANT BRUT - Agathe Riedinger
Liane, een roekeloze en onstuimige 19-jarige, woont met haar moeder en klein zusje in de stoffige zon van Fréjus. Geobsedeerd door schoonheid en de behoefte om iemand te zijn, ziet ze reality-tv als een kans om geliefd te worden. Het lot leek haar eindelijk toe te lachen toen ze werd gecast in “Miracle Island”.

Deze debuutfilm werd geselecteerd voor de officiële competitie van Cannes 2024. 

QUAND VIENT L'AUTOMNE is vanaf 9 oktober te zien en DIAMANT BRUT verschijnt op 4 december in de cinemas. FIFF loopt van 27 september tot 4 oktober.

Sterben