Lunana: A Yak In The Classroom
Ich Bin Dein Mensch
Wheel Of Fortune And Fantasy
Drive My Car

Nieuws

vrijdag 22 april 2022

DRIVE MY CAR wint Sembène Award op MOOOV Filmfestival

Gisterenavond reikte MOOOV de Sembène Award uit aan DRIVE MY CAR. Deze prijs bekroont de beste wereldfilm van het afgelopen jaar, gekozen door de Belgische filmpers. MOOOV wil met hun prijs Belgische distributeurs belonen en aanmoedigen om wereldfilm in onze zalen te brengen. De award draagt de naam van Ousmane Sembène, wijlen Senegalees regisseur die als één van de eerste in Afrika films maakte op het kruispunt van artistieke kwaliteit en maatschappelijke relevantie – het soort wereldfilms die MOOOV ook tot bij het grote publiek wil krijgen.

Dit jaar konden filmjournalisten kiezen uit 17 films in totaal. Al heel snel werd duidelijk dat DRIVE MY CAR er met kop en schouder boven uit stak. Na DRIVE MY CAR was Gouden Beer winnaar THERE IS NO EVIL van de Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof nummer twee. THIS IS NOT A BURIAL, IT’S A RESSURECTION van Lemohang Jeremiah Mosese uit Lesotho maakte de top 3 compleet.

De Sembène Award is na de Prijs voor Beste Scenario in Cannes, de Bafta, Golden Globe en Oscar voor Beste Internationale Film, alweer een bekroning voor de Japanse regisseur Ryusuke Hamaguchi. De prijsuitreiking vond plaats bij de opening van het MOOOV Filmfestival. Distributeur September Film mocht de prijs van 2000 euro in ontvangst nemen.  

DRIVE MY CAR wordt vertoond tijdens het filmfestival in Beringen, Genk, Lier, Sint-Niklaas en Turnhout en staat nog steeds op de affiche van heel wat Belgische bioscopen.

Lunana: A Yak In The Classroom