Laatste Ronde
Memory

Nieuws

donderdag 14 april 2022

Vier films van September Film geselecteerd voor Cannes Film Festival 2022

Vier films van September Film zijn geselecteerd voor de competitie van Cannes Film Festival 2022: BROKER van Hirokazu Kore-eda, TRIANGLE OF SADNESS van Ruben Östlund, STARS AT NOON van Claire Denis en R.M.N. van Cristian Mungiu. De 75e editie van het festival vindt plaats van 17-28 mei.

 
BROKER van Hirokazu Kore-eda
Japanse filmmeester Hirokazu Kore-eda, die in 2018 de Gouden Palm won voor SHOPLIFTERS, is terug met zijn nieuwste film BROKER. BROKER volgt een groep individuen wiens levens verstrengeld raken rondom een mysterieuze 'Baby Box', een doos die ontworpen is voor ouders die hun kind anoniem willen afstaan om door anderen verzorgd te kunnen worden.  
 
TRIANGLE OF SADNESS van Ruben Östlund
Deze duistere komedie draait om een bekend modellenechtpaar (gespeeld door Harris Dickinson en Charlbi Dean) die worden uitgenodigd voor een luxe cruise voor de superrijken. Het jacht – waarvan de kapitein een hondsdolle Marxist is (Woody Harrelson) – zinkt en het duo strandt op een onbewoond eiland met een groep miljardair en een schoonmaakster. In de strijd om te overleven verandert de dynamiek in de groep en wordt de bestaande hiërarchie compleet op zijn kop gezet: de schoonmaakster stijgt naar de top van de voedselketen omdat zij de enige is die kan koken. 
Ruben Östlund maakte eerder TURIST en won een Gouden Palm voor THE SQUARE.
 
STARS AT NOON van Claire Denis
Claire Denis baseerde haar nieuwste film STARS AT NOON op de gelijknamige, succesvolle roman van Denis Johnson. De film speelt zich af tijdens de Nicaraguaanse revolutie in 1984 en gaat over de romance van een mysterieuze Engelse zakenman en een koppige Amerikaanse journaliste. Samen raken zij verwikkeld in een gevaarlijk labyrint van leugens en samenzweringen en gedwongen worden om samen het land te ontvluchten. De cast bestaat uit onder anderen Margaret Qualley (MAID, MY SALINGER YEAR), Joe Alwyn (THE FAVOURITE, CONVERSATIONS WITH FRIENDS) en Danny Ramirez (THIS IS NOT A WAR STORY).
 
R.M.N. van Cristian Mungiu 
Cristian Mungiu beschrijft zijn eerste film in vijf jaar als "een diep pleidooi voor tolerantie". Het verhaal is gecentreerd in de regio Transsylvanië en draait om een man die met Kerstmis terugkeert naar zijn geboortedorp nadat hij een tijd in het buitenland heeft gewerkt. Eenmaal daar ervaart hij een sfeer van irrationele angst en vooroordelen. De situatie lijkt uit de hand lijkt te lopen wanneer de plaatselijke bakkerij twee buitenlandse arbeiders inhuurt. Cristian Mungiu won in 2007 de Gouden Palm voor zijn film 4 MONTHS, 3 WEEKS AND 2 DAYS.
 
Alle films zullen in de loop van dit jaar in de Belgische bioscopen verschijnen.

Monk and The Gun, The