Quand Vient L'Automne
Kneecap
Sebastian

Nieuws

donderdag 26 september 2024

Zes September Film titels geselecteerd voor Film Fest Gent

Zes films geselecteerd voor FFG 2024. DES TEUFELS BAD, KNEECAP, SEBASTIAN, L'HISTOIRE DU SOULEYMANE, SEX en IN LIEBE, EURE HILDE zijn geselecteerd voor Film Fest Gent 2024. Het festival vindt plaats van 9 tot en met 20 oktober 2024. 

DES TEUFELS BAD - Veronika Franz & Severin Fiala
Het verhaal speelt zich af in 18e-eeuws Oostenrijk, waar dorpen omringd zijn door bossen. Na de moord op een kind wordt een vrouw ter dood veroordeeld. Ondertussen bereidt Agnes zich voor op haar huwelijk, maar haar vreugde wordt overschaduwd door duistere gedachten. Actrice en muzikante Anja Plaschg speelt de hoofdrol van Agnes en componeerde de soundtrack onder haar artiestennaam Soap&Skin.

De film werd op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer voor Uitmuntende Artistieke Bijdrage, toegekend aan DOP Martin Gschlacht. De film maakt deel uit van de officiële competitie in Gent.

KNEECAP - Rich Peppiatt.
Als het lot de verveelde muziekleraar JJ samenbrengt met de vrienden Naoise en Liam Óg, blijkt dit het begin van een ongekende Ierse hiphopact. Rappend in hun moedertaal breekt het rebelse raptrio Kneecap door en worden ze al snel het boegbeeld van een burgerrechtenbeweging die als doel heeft de Ierse taal te redden. Terwijl de discussie hierover in de publieke arena losbarst, doen politie en politici hun uiterste best het anarchistische trio de mond te snoeren. In deze razend originele seks-, drugs- en hiphopbiopic speelt KNEECAP zichzelf en laten ze een wereldwijde strijdkreet horen ter verdediging van hun cultureel erfgoed.

SEBASTIAN - Mikko Mäkelä
De carrière van de 25-jarige Max lijkt goed op weg te zijn. Hij is freelanceschrijver en zijn droom om een debuutroman te schrijven komt steeds dichterbij. Maar ’s nachts leidt hij een geheim leven als sekswerker onder het pseudoniem Sebastian. Hij ontmoet mannen via een escortplatform en gebruikt zijn ervaringen als materiaal voor zijn schrijfwerk. Terwijl zijn dubbelleven steeds riskanter wordt, rijst de vraag: zijn de escapades als Sebastian een manier om aan authentieke verhalen te komen of staat er meer op het spel?

De film is een Belgische coproductie met A Private View.

L'HISTOIRE DE SOULEYMANE - Boris Lojkine.
De film was geselecteerd voor Un Certain Regard in Cannes 2024. Daar won het de Juryprijs en debuterend acteur Abou Sangare ontving er ook de prijs voor beste mannelijke vertolking. Het verhaal gaat over Souleymane, een fietser die maaltijden bezorgt in Parijs en asielzoeker is. Hij heeft twee dagen om zijn verhaal voor te bereiden voor een beslissend interview om een verblijfsvergunning te krijgen.

SEX - Dag Johan Haugerud
SEX is het eerste deel van zijn trilogie SEX, LOVE, DREAMS. SEX was geselecteerd voor de Berlinale en LOVE maakte deel uit van de officiële selectie op de recentste editie van het filmfestival in Venetië. De film volgt twee collega's die op verschillende manieren worstelen met dezelfde problemen over hun seksualiteit.

IN LIEBE, EUR HILDE - Andreas Dresen
Berlijn, 1942. Hilde sluit zich aan bij de verzetsgroep ‘Die Rote Kapelle’. Daar ontmoet ze Hans en is, ondanks het voortdurende gevaar voor haar leven, een zomer lang intens gelukkig. Als de Gestapo in de herfst leden van de groep arresteert, is de inmiddels zwangere Hilde een van hen. In de gevangenis blijkt ze een sterkere vrouw te zijn dan ze zelf ooit had kunnen bedenken en weet ze de herinnering aan haar geliefde levend te houden.

De film werd geselecteerd voor de officiële competitie van de Berlinale 2024. 

Sebastian