Laatste Ronde
Memory

Nieuws

maandag 20 november 2023

SKUNK wint prijs op het Tallinn Black Nights Film Festival

SKUNK, de vierde speelfilm van Koen Mortier, is bekroond met de Prijs van de Jeugd in Talinn. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op het Tallinn Black Nights Film Festival. De Internationale Jury bekroonde de film ook met een Special Mention.

Uit het juryverslag: "Wij waren onder de indruk van deze intense film, die ons nog lang zal bijblijven. Skunk werpt een licht op het fysieke en mentale leed van zoveel kinderen, dat helaas vaak voor ons verborgen blijft. Bedankt voor het maken van deze authentieke en beklijvende film."

Synopsis
De verwaarloosde tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

SKUNK van regisseur Koen Mortier (EX DRUMMER), is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. 

De hoofdrol in SKUNK wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout (die met zijn band Amenra tevens de muziek verzorgde) en Sarah Vandeursen.

De film is vanaf 28 februari te zien in de Belgische zalen.

Monk and The Gun, The