Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

vrijdag 28 oktober 2022

AFTERSUN en NO BEARS geselecteerd voor IFFR 2023

De speelfilms AFTERSUN van Charlotte Wells en NO BEARS van Jafar Panahi zijn geselecteerd voor de 52ste editie van International Film Festival Rotterdam. De films maken beide onderdeel uit van het Limelight-programma.
 
AFTERSUN is de autobiografische eerste speelfilm van Charlotte Wells, waarin de jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum op vakantie gaan naar een Turkse badplaats waar ze duiken, poolen, zonnebaden en luieren. De film dient als een tedere, diep doorvoelde schets van een vluchtige zomer, gezien door Sophies gefragmenteerde herinneringen als volwassene. Met ijzersterk spel van Paul Mescal, die we kennen van NORMAL PEOPLE en THE LOST DAUGHTER en nieuw talent Frankie Corio. AFTERSUN werd eerder geselecteerd voor het filmfestival van Cannes en is vanaf 2023 te zien.

NO BEARS van Jafar Panahi speelt zich af in Iraans dorp aan de grens met Turkije. In de film lopen documentaire en fictie door elkaar, doordat Panahi noodgedwongen de Iraanse grond niet mag verlaten, met in de hoofdrol een verbannen Iraans stel dat Europa binnen probeert te komen. Intussen, in het dorp, wordt Panahi meegezogen in een schandaal om een foto die hij misschien gemaakt heeft van een ander stel, wat tegen de bestaande orde in gaat. Jafar Panahi staat bekend om het verwerken van zijn eigen leven in zijn werk en wordt gezien als een van de meest belangrijke onafhankelijke Iraanse filmmakers van deze tijd. NO BEARS was onderdeel van TIFF en de Biennale en is op 2 februari te zien in bioscoop.

IFFR 2023 vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari.

Monk and The Gun, The