Drunk
Kom Hier Dat Ik U Kus
Perfectly Normal Family, A
Perfect Candidate, The
maandag 15 maart 2021
woensdag 10 februari 2021
maandag 26 april 2021
De films DRUNK van Thomas Vinterberg en MINARI van Lee Isaac Chung zijn zondagavond allebei bekroond met een Oscar. DRUNK won de prijs voor Beste Internationale Film en voor MINARI mocht actrice Youn Yuh-jung de prijs voor Beste Actrice in een bijrol in ontvangst nemen. Zowel DRUNK als MINARI zullen dit jaar in de bioscoop verschijnen.
maandag 15 maart 2021
De films MINARI van Lee Isaac Chung en DRUNK van Thomas Vinterberg zijn beide meerdere keren genomineerd voor een Oscar. DRUNK is twee keer genomineerd in de categorieën Beste Internationale Film en Beste Regie, en MINARI kreeg maar liefst zes nominaties in de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Muziek en Beste Vrouwelijke Bijrol. De Oscars worden op 25 april uitgereikt. Zowel MINARI als DRUNK zullen in 2021 in de bioscoop te zien zijn.
maandag 15 maart 2021
Vrijdag 13 maart werden de Césars (de Frans Oscars) uitgereikt. DRUNK van Thomas Vinterberg won er de César voor Beste Buitenlandse Film. Andere films die waren genomineerd in deze categorie zijn 1917, CORPUS CHRISTI, DARK WATERS en LE VIRGEN DE AGOSTO.
woensdag 10 februari 2021
ÉTÉ 85 is genomineerd voor 12 Césars (de Franse Oscars). EFFACER L’HISTORIQUE kaapte de nominatie weg voor Beste Originele Scenario, geschreven door regisseurs Benoît Delépine en Gustave Kervern. Ook DRUNK van Thomas Vinterberg werd genomineerd, in de categorie Beste Internationale Film.
dinsdag 19 januari 2021
KOM HIER DAT IK U KUS, naar de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck, is bekroond met de Ensor voor beste coproductie. Dit regiedebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is een coproductie tussen het Belgische Lunanime, het Nederlandse Submarine Film en NTR, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Film Fonds, Lumière Invest en Casa Kafka.
vrijdag 20 maart 2020
Terwijl de filmhuizen hun deuren hebben moeten sluiten in deze zware tijden, hebben een aantal Belgische VOD-platformen samen met onafhankelijke Belgische distributeurs en producenten de koppen (digitaal weliswaar) bij elkaar gestoken teneinde het huidige filmaanbod te blijven aanbieden aan het publiek. Dit digitaal initiatief geldt voor films die in de bioscoop nog te zien waren de dag van de sluiting van de zalen en zal duren zolang de cinema ‘s gesloten blijven. Dit aanbod zal dus op de video on demand-platformen aanwezig zijn tegen een bioscoopprijs van € 7,99.
maandag 2 maart 2020
De Iraanse film THERE IS NO EVIL van Mohammad Rasoulof heeft dit weekend de Gouden Beer voor Beste Film gewonnen op het Filmfestival in Berlijn. In zijn film onderzoekt Rasoulof de morele dilemma's van hen die de doodstraf moeten voltrekken en de gevolgen voor hen en hun omgeving als ze die taak weigeren. Mohammad Rasoulof, een bekend criticus van het Iraanse regime, kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen: Het is hem sinds 2017 verboden zijn thuisland nog te verlaten. Bovendien heeft hij van de autoriteiten een levenslang verbod gekregen voor het maken van films. THERE IS NO EVIL is dan ook in het geheim opgenomen.
woensdag 29 januari 2020
Het Film Festival van Berlijn heeft vandaag de line-up van de hoofdcompetitie bekendgemaakt en selecteerde daarbij BERLIN ALEXANDERPLATZ van Burhan Qurbani. De film maakt daarmee kans op een Gouden Beer. BERLIN ALEXANDERPLATZ werd geproduceerd door het Duitse Sommerhaus in coproductie met het Nederlandse Lemming Film. De hoofdrollen zijn voor Welket Bungué (JOAQUIM), Jella Haase, Martin Wuttke (INGLOURIOUS BASTERDS), Albrecht Schuch (SYSTEM CRASHER) en de 22-jarige Nederlander Nils Verkooijen. De film verschijnt in de loop van 2020 in de Belgische bioscopen. De 70ste editie van de Berlinale vindt plaats van 20 februari t/m 1 maart 2020.
woensdag 30 oktober 2019
BEATS, van de Britse regisseur Brian Welsh, heeft 5 British Independent Film Award (BIFA)-nominaties in de wacht gesleept, namelijk die voor Beste Scenario (Kieran Hurley), Meest Veelbelovend Talent (Lorn Macdonald), Beste Cinematografie (Benjamin Kracun), Beste Muziek (J.D. Twitch, Penelope Trapes, Stephen Hindman) en Beste Sound (David Bowtle-Mcmillan, Joakim Sundström & Robert Farr).
vrijdag 26 juli 2019
THE TRUTH, de nieuwe speelfilm van Gouden Palm-winnaar Hirokazu Kore-Eda, THE PERFECT CANDIDATE, van de Saoedische regisseur Haifaa Al Mansour, en THE PAINTED BIRD, van de Tsjechische regisseur Václav Marhoul, zijn geselecteerd voor de hoofdcompetitie van La Biennale di Venezia. Dat maakte het festival vandaag bekend.