Laatste Ronde
Memory

Nieuws

dinsdag 23 januari 2024

THE DEVIL'S BATH en LANGUE ÉTRANGÈRE geselecteerd voor de 74e editie van de Berlinale

THE DEVIL’S BATH van Veronika Franz en Severin Fiala en LANGUE ÉTRANGÈRE van Claire Burger zijn geselecteerd voor de hoofdcompetitie van de 74e editie van de Berlinale, het internationale filmfestival in Berlijn.   

THE DEVIL'S BATH - Veronika Franz & Severin Fiala
Oostenrijk, 18e eeuw. Dorpen omgeven door dichte bossen. Een vrouw wordt ter dood veroordeeld nadat ze een baby heeft vermoord. Agnes trouwt met haar geliefde en bereidt zich voor op een huwelijksleven. Kort daarna beginnen haar hoofd en hart zwaar te voelen. Dag na dag raakt ze steeds meer gevangen op een duister en eenzaam pad dat naar kwade gedachten leidt. En misschien niet alleen maar gedachten...

THE DEVIL’S BATH is de nieuwe film van de regisseurs van ICH SEH, ICH SEH, en is gebaseerd op een onbekend hoofdstuk uit de Europese geschiedenis. Een film over vrouwen, religie en rituele moorden.

LANGUE ÉTRANGÈRE 
- Claire Burger
Fanny, een verlegen en eenzame tiener, gaat op taaluitwisseling naar Duitsland. In Leipzig ontmoet ze haar correspondentvriendin Lena, een tiener die graag politiek betrokken wil raken. Fanny maakt zich zorgen. Om Lena te verleiden, bedenkt ze een leven voor zichzelf, totdat ze verstrikt raakt in haar leugens. 

De hoofdrollen worden gespeeld door Nina Hoss en Chiara Mastroianni.

De 74e editie van de Berlinale vindt plaats van 15 t/m 25 februari. Beide films zijn in de loop van dit jaar te zien in de bioscoop.

Monk and The Gun, The