Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

vrijdag 12 april 2024

ALL WE IMAGINE AS LIGHT en MY SUNSHINE geselecteerd voor Cannes Film Festival 2024

Twee films van September Film zijn geselecteerd voor het Cannes Film Festival 2024. In de officiële competitie is ALL WE IMAGINE AS LIGHT van Payal Kapadia te zien en MY SUNSHINE van Hiroshi Okuyama is geselecteerd voor het programma Un Certain Regard.

ALL WE IMAGINE AS LIGHT – Payal Kapadia (Competitie)
Verpleegkundige Prabha ontvangt een onverwacht cadeau van haar vervreemde echtgenoot, wat haar leven op zijn kop zet. Haar jongere huisgenoot, Anu, probeert tevergeefs een plek in de stad te vinden om alleen te kunnen zijn met haar vriend. Op een dag maken Prabha en Anu een roadtrip naar een kustplaats waar, in het mysterieuze bos, hun dromen werkelijkheid worden. 

ALL WE IMAGINE AS LIGHT volgt op Kapadia’s A NIGHT OF KNOWING NOTHING, die in 2021 de Golden Eye Award voor Beste Documentaire won binnen het Cannes-programma Quinzaine des Cinéastes. ALL WE IMAGINE AS LIGHT is een coproductie van het Nederlandse BALDR Film. 

MY SUNSHINE – Hiroshi Okuyama (Un Certain Regard)
Op een klein Japans eiland staat het leven in teken van de wisselende seizoenen. In de winter spelen alle scholieren ijshockey, maar daar heeft Takuya niet zoveel interesse in. Zijn aandacht gaat meer uit naar Sakura, een opkomend kunstschaats-talent uit Tokio, door wie hij compleet gefascineerd raakt. Coach en voormalig kampioen Arakawa ziet potentie in Takuya en besluit hem te begeleiden om samen met Sakura een duo te vormen voor een aankomende wedstrijd. Terwijl de winter voortduurt, groeien de gevoelens en ontwikkelen de twee kinderen een harmonieuze band. Maar uiteindelijk smelt zelfs de eerste sneeuw.

Beide films zullen in de loop van dit jaar in de bioscoop verschijnen. De 77e editie van het Cannes Film Festival vindt plaats van 14 t/m 25 mei.

Monk and The Gun, The