Laatste Ronde
Memory

Nieuws

maandag 6 mei 2024

Opnames verfilming bestseller JOE SPEEDBOOT van start

Filmmaker Sam de Jong start vandaag met de opnames van JOE SPEEDBOOT, naar de gelijknamige bestseller van Tommy Wieringa. De titelrol wordt vertolkt door Tobias Kersloot (DO NOT HESITATEARES). Daan Buringa speelt Fransje Hermans en QiQi van Boheemen speelt PJ. Overige rollen zijn voor Hadewych Minis (MET MESTHE SPECTACULAR), Chris Peters (TONIONIEMAND IN DE STAD), Janni Goslinga, Ramses van Hall, Rogier Schippers en Abbie Chalgoum. Ruben Impens (DE ACHT BERGENDE HELAASHEID DER DINGEN) verzorgt de cinematografie. Het scenario is geschreven door Jan Eilander en Daniël Samkalden.

Over de film
Na zijn ongeluk lijkt Fransje gedoemd om de rest van zijn leven in stilstand en apathie door te brengen, totdat Joe Speedboot, the new kid in town, hem onverwachte horizonten aanreikt. Zal het Fransje helpen om zijn hartstochtelijke dromen te verwezenlijken of is hij slechts een volgend project van de naar avontuur hunkerende Joe?
 
Regisseur Sam de Jong: “Het is een enorme eer om deze moderne klassieker te mogen verfilmen. Een prachtig verhaal over de waarde van verbeeldingskracht, liefde en vriendschap.“

Over de makers
Sam de Jongs afstudeerfilm MAGNESIUM (2012) werd geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival. Zowel zijn speelfilmdebuut PRINS (2015) als zijn Amerikaanse film GOLDIE (2019) gingen in première op het filmfestival van Berlijn, waar PRINS een Special Mention Award in de Generation Kplus-sectie won. Zijn meest recente film MET MES (2022) werd geselecteerd voor de Tiger Competition van het International Film Festival Rotterdam. 
 
JOE SPEEDBOOT wordt geproduceerd door Frank Hoeve van BALDR Film in coproductie met CZAR Film (BE) en de VPRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Creative Europe, CoBO, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter.
 
De roman JOE SPEEDBOOT van Tommy Wieringa werd in 2005 gepubliceerd door uitgeverij De Bezige Bij.

JOE SPEEDBOOT is volgend jaar te zien in de bioscoop.

Memory