Laatste Ronde
Memory

Nieuws

maandag 11 september 2023

EVIL DOES NOT EXIST, THE GREEN BORDER en MEMORY vallen in de prijzen tijdens Venetië Film Festival

Op het filmfestival in Venetië zijn drie films van September Film in de prijzen gevallen. EVIL DOES NOT EXIST van Ryusuke Hamaguchi won de Grote Juryprijs, de Speciale Juryprijs ging naar THE GREEN BORDER van Agnieszka Holland en Peter Sarsgaard mocht de prijs voor Beste Acteur in ontvangst nemen voor zijn rol in MEMORY van Michel Franco.

EVIL DOES NOT EXIST - Ryusuke Hamaguchi
De nieuwe film van Ryusuke Hamaguchi (DRIVE MY CAR) gaat over de moeilijke zoektocht naar balans. Een grotestadsfirma komt met wilde plannen voor een glamping naar een dorpje op het platteland, en probeert daar de bevolking met mooie praatjes voor zich te winnen. Dat blijkt nog een hele opgave, want met name de kalme, maar onverzettelijke Takumi is niet overtuigd.
 
THE GREEN BORDER - Agnieszka Holland
THE GREEN BORDER vertelt het verhaal van een familie van Syrische vluchtelingen, een eenzame leraar Engels uit Afghanistan en een jonge grenswachter, die elkaar allemaal ontmoeten aan de Pools-Wit-Russische grens tijdens de meest recente humanitaire crisis veroorzaakt door de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, die de deuren van het land opende voor migranten als een achterdeur om de EU binnen te komen.

MEMORY – Michel Franco
In MEMORY leidt maatschappelijk werker Sylvia een eenvoudig en gestructureerd leven. Dit wordt verstoord wanneer Sylvia Saul tegen het lijf loopt tijdens hun middelbare schoolreunie. De impact van hun weerzien zet de deur naar het verleden wagenwijd open. Met hoofdrollen voor Jessica Chastain en Peter Sarsgaard.

Monk and The Gun, The