Bergman Island
Kom Hier Dat Ik U Kus
Annette
maandag 15 maart 2021
woensdag 10 februari 2021
donderdag 7 oktober 2021
Regisseur Koen Mortier (Engel, 22 Mei, Ex Drummer) start 18 oktober met de filmopnames van SKUNK, naar het gelijknamige en op waarheid gebaseerde boek van Geert Taghon. Hoofdrollen zijn onder meer voor Thibaud Dooms, Natali Broods (Over Water), Boris van Severen (Baptiste), Dirk Roofthooft (De Bende van Jan de Lichte), Sarah van Deursen (De Ideale Wereld), Colin H. van Eeckhout (Amenra), Janne Desmet (Albatros) en Dolores Bouckaert (De Dag). De opnames vinden plaats in Vlaanderen en Wallonië.
dinsdag 27 juli 2021
De films OFFICIAL COMPETITION van regisseurs Gastón Duprat en Mariano Cohn, en L'ÉVÉNEMENT van Audrey Diwan zijn geselecteerd voor de competitie van Venetië Film Festival. De 78e editie van het festival vindt plaats van 1-11 september.
maandag 19 juli 2021
Tijdens de slotceremonie van de 74e editie van het Cannes Film Festival zijn vijf films van September Film in de prijzen gevallen. COMPARTMENT NO. 6 won de Grand Prix, de Juryprijs ging naar MEMORIA, Leos Carax won de Palm voor Beste Regie voor openingsfilm ANNETTE en de prijs voor Beste Scenario ging naar DRIVE MY CAR. UNCLENCHING THE FISTS werd verkozen tot beste film van het Un Certain Regard-programma.
donderdag 3 juni 2021
Maar liefst zes films van September Film zijn geselecteerd voor Cannes Film Festival 2021. ANNETTE opent het festival, THE STORY OF MY WIFE, BERGMAN ISLAND, TOUT S'EST BIEN PASSÉ en MEMORIA zijn geselecteerd voor de competitie, en UNCLENCHING THE FISTS is te zien in Un Certain Regard.
maandag 26 april 2021
De films DRUNK van Thomas Vinterberg en MINARI van Lee Isaac Chung zijn zondagavond allebei bekroond met een Oscar. DRUNK won de prijs voor Beste Internationale Film en voor MINARI mocht actrice Youn Yuh-jung de prijs voor Beste Actrice in een bijrol in ontvangst nemen. Zowel DRUNK als MINARI zullen dit jaar in de bioscoop verschijnen.
maandag 15 maart 2021
De films MINARI van Lee Isaac Chung en DRUNK van Thomas Vinterberg zijn beide meerdere keren genomineerd voor een Oscar. DRUNK is twee keer genomineerd in de categorieën Beste Internationale Film en Beste Regie, en MINARI kreeg maar liefst zes nominaties in de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Muziek en Beste Vrouwelijke Bijrol. De Oscars worden op 25 april uitgereikt. Zowel MINARI als DRUNK zullen in 2021 in de bioscoop te zien zijn.
maandag 15 maart 2021
Vrijdag 13 maart werden de Césars (de Frans Oscars) uitgereikt. DRUNK van Thomas Vinterberg won er de César voor Beste Buitenlandse Film. Andere films die waren genomineerd in deze categorie zijn 1917, CORPUS CHRISTI, DARK WATERS en LE VIRGEN DE AGOSTO.
woensdag 10 februari 2021
ÉTÉ 85 is genomineerd voor 12 Césars (de Franse Oscars). EFFACER L’HISTORIQUE kaapte de nominatie weg voor Beste Originele Scenario, geschreven door regisseurs Benoît Delépine en Gustave Kervern. Ook DRUNK van Thomas Vinterberg werd genomineerd, in de categorie Beste Internationale Film.
dinsdag 19 januari 2021
KOM HIER DAT IK U KUS, naar de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck, is bekroond met de Ensor voor beste coproductie. Dit regiedebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is een coproductie tussen het Belgische Lunanime, het Nederlandse Submarine Film en NTR, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Film Fonds, Lumière Invest en Casa Kafka.
vrijdag 20 maart 2020
Terwijl de filmhuizen hun deuren hebben moeten sluiten in deze zware tijden, hebben een aantal Belgische VOD-platformen samen met onafhankelijke Belgische distributeurs en producenten de koppen (digitaal weliswaar) bij elkaar gestoken teneinde het huidige filmaanbod te blijven aanbieden aan het publiek. Dit digitaal initiatief geldt voor films die in de bioscoop nog te zien waren de dag van de sluiting van de zalen en zal duren zolang de cinema ‘s gesloten blijven. Dit aanbod zal dus op de video on demand-platformen aanwezig zijn tegen een bioscoopprijs van € 7,99.