Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

maandag 28 maart 2022

DRIVE MY CAR wint Oscar voor Beste Internationale Film

De Japanse film DRIVE MY CAR van Ryusuke Hamaguchi heeft vannacht de Oscar voor Beste Internationale Film gewonnen. De film was tevens genomineerd voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario.

De film, die sinds 2 maart in de bioscopen te zien is, won vorig jaar in Cannes drie prijzen en werd onlangs al bekroond met een Golden Globe en een BAFTA voor Beste Buitenlandse Film. DRIVE MY CAR is gebaseerd op een kort verhaal van de Japanse schrijver Haruki Murakami.

 Synopsis

Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot het noodlot plotseling toeslaat. Overrompeld door het verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, ontrafelt Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

DRIVE MY CAR is nu te zien in de bioscoop.

Memory