Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

woensdag 22 april 2015

September Film in Cannes

Er zijn dit jaar drie films van September Film geselecteerd voor het Cannes Filmfestival.

LA TÊTE HAUTE van Emmanuelle Bercot (ELLE S’EN VA) met o.a. Catherine Deneuve, Benoît Magimel en Rob Paradot zal het festival dit jaar openen. De film gaat over Malony, een jonge crimineel die onder toezicht van een kinderrechter en een maatschappelijk werker staat en er alles aan doen om de jongen op het rechte pad te houden.

De film DÉGRADÉ van de broers Arab en Tarzan Nasser zal te zien zijn in het onderdeel Semaine de la Critique. Dit drama speelt zich af in een schoonheidssalon tijdens een hete zomerdag in de Gazastrook. Wat een ontspannen dag had moeten zijn voor eigenaresse Christine en haar klanten, wordt verstoord wanneer er buiten geweerschoten afgevuurd worden. Christine en haar klanten zitten vast in de schoonheidssalon en volgen angstig de gebeurtenissen op straat.

Ten slotte is de film A PERFECT DAY van regisseur Fernando León de Aranoa, over een groep hulpverleners in een oorlogszone, opgenomen in de selectie van Quinzaine des Réalisateurs.  De hoofdrollen zijn voor Benicio del Toro, Olga Kurylenko en Tim Robbins.

LA TÊTE HAUTE, DÉGRADÉ en A PERFECT DAY worden later dit jaar door September Film uitbracht in de Nederlandse bioscopen.

De 68ste editie van het filmfestival Cannes vindt plaats van 13 tot en met 24 mei.

 

Monk and The Gun, The