Evil Does Not Exist
Club Zero

Nieuws

vrijdag 15 april 2016

VLAAMSE ANIMATIEFILM CAFARD GROOT SUCCES BIJ LESSEN IN HET DONKER

Tine Van Dycke van LESSEN IN HET DONKER liet ons weten dat CAFARD al meer dan 1000 leerlingen bereikte en hoopt dat dit aantal nog stijgt met vertoningen in het voorjaar van 2016.

Daarom blijft CAFARD ook volgend schooljaar op het programma staan. Het gebeurt namelijk zelden dat een animatiefilm voor leerlingen van het secundair onderwijs zo’n groot en jong publiek bereikt.

Dit puike resultaat komt voort uit de prima samenwerking tussen LESSEN IN HET DONKER, regisseur Jan Bultheel en distributeur September Film. Ze investeerden samen in voorafgaande leerkrachtenvoorstellingen, waarbij regisseur Jan Bultheel vaak aanwezig was om de film uit te leiden en vragen van de leerkrachten te beantwoorden.

We zetten ook nog eens in de verf dat West-Vlaamse scholen een subsidie kunnen aanvragen bij de Provincie West-Vlaanderen, om zo 50% van de onkosten van de vertoning/verplaatsing en een mogelijk nagesprek met de regisseur terug te krijgen. Dit in het kader van een project rond herinneringseducatie.

Meer informatie : http://www.west-vlaanderen.be/genieten/cultuur/Paginas/herinneringsplaatsenwoI.aspx

Het verhaal van CAFARD begint in 1914. Terwijl Jean Mordant in Buenos Aires het wereldkampioenschap worstelen wint, wordt zijn dochter in Oostende door Duitse soldaten aangerand. Jean zweert dat hij het onrecht zal wreken en neemt dienst bij het presitigieuse ACM-korps, de allereerste  pantserdivisie ter wereld. Zeer tegen zijn zin wordt hij meegesleurd in een dramatische odyssee rond de wereld. Deze ongelooflijke reis zal zijn wereldbeeld voorgoed hervormen.

In de stemmencast herkent onder meer Wim Willaert en Sebastien Dewaele (beide speelden mee in EIGEN KWEEK en BEVERGEM).

Surf gerust naar www.cafard.eu of www.septemberfilm.be

LESSEN IN HET DONKER stelt jaarlijks een boeiend filmprogramma samen, dat gericht is op kinderen vanaf de kleuterschool tot en met het middelbaar onderwijs. Leerkrachten kunnen per leeftijdsgroep een aantal films kiezen waar telkens een educatief lessenpakket bij hoort. Op die manier kunnen kinderen van alle leeftijden op een enthousiaste  manier kennis maken met de zevende kunst. 

Evil Does Not Exist