Club Zero
Goodbye Julia
Monk and The Gun, The

Nieuws

vrijdag 26 juli 2019

THE TRUTH/LA VÉRITÉ, THE PERFECT CANDIDATE en THE PAINTED BIRD in competitie Venetië Film Festival

THE TRUTH/LA VÉRITÉ, de nieuwe speelfilm van Gouden Palm-winnaar Hirokazu Kore-Eda, THE PERFECT CANDIDATE, van de Saoedische regisseur Haifaa Al Mansour, en THE PAINTED BIRD, van de Tsjechische regisseur Václav Marhoul, zijn geselecteerd voor de hoofdcompetitie van La Biennale di Venezia. Dat maakte het festival vandaag bekend.

THE TRUTH/LA VÉRITÉ (tevens openingsfilm van het festival) vertelt een krachtig en emotioneel verhaal over de stormachtige reünie tussen dochter en haar acterende moeder, Fabienne. Acteerlegendes Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke zijn te zien in de hoofdrollen. Het is de eerste internationale speelfilm van filmmeester Hirokazu Kore-Eda. Zijn vorige film SHOPLIFTERS won in 2018 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2013 won hij de Juryprijs in Cannes voor LIKE FATHER, LIKE SON.

THE PERFECT CANDIDATE gaat over een jonge vrouwelijke dokter in Saoedi-Arabië die besluit zich verkiesbaar te stellen voor de gemeentelijke verkiezingen. De film is geregisseerd door Haifaa Al Mansour, de eerste vrouwelijke filmmaker uit Saoedi-Arabië. Met haar film WADJDA (2012) werd ze genomineerd voor een BAFTA en in 2017 maakte ze haar Engelstalige debuut met MARY SHELLEY.

THE PAINTED BIRD gaat over een Joodse jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog ergens in Oost-Europa op zoek is naar een schuilplaats. De hoofdrollen worden gespeeld door Stellan Skarsgård, Barry Pepper, Harvey Keitel. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jerzy Kosiński en is volledig in zwart-wit.

De 76e editie van Venetië Film Festival vindt plaats van 28 augustus tot 7 september 2019. September Film brengt de drie films in 2020 uit in de bioscoop.

Monk and The Gun, The