Club Zero
Goodbye Julia
Monk and The Gun, The

Nieuws

dinsdag 19 januari 2021

KOM HIER DAT IK U KUS wint de Ensor voor beste coproductie

KOM HIER DAT IK U KUS, naar de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck, is bekroond met de Ensor voor beste coproductie.

Dit regiedebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is een coproductie tussen het Belgische Lunanime (Annemie Degryse en Jan De Clercq, met Tim Martens en Maarten d’Hollander als uitvoerende producenten), het Nederlandse Submarine Film (Sabine Veendendaal en Jeroen Beker) en NTR, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Film Fonds, Lumière Invest en Casa Kafka.

Het regisseursduo, bekend van de veelgeprezen documentaire NE ME QUITTE PAS, adapteerde zelf de roman van Griet Op de Beeck. Hun Vlaamse cast met naast revelatie Tanya Zabarylo ook Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts en Stefan Perceval, leverde een even eigenzinnige als ontroerende film af.

KOM HIER DAT IK U KUS ging in première op het jongste Film Fest Gent en werd ondertussen ook geselecteerd voor het Chicago International Film Festival en het Luxemburg City Film Festival. Eerder won KOM HIER DAT IK U KUS al de Prijs van de Nederlands Filmkritiek op het Nederlands Film Festival.

September Film brengt de film in België uit bij de heropening van de bioscopen.

Monk and The Gun, The