Laatste Ronde
Memory

Nieuws

donderdag 3 juni 2021

Zes films van September Film geselecteerd voor Cannes Film Festival 2021

Maar liefst zes films van September Film zijn geselecteerd voor Cannes Film Festival 2021. ANNETTE opent het festival, THE STORY OF MY WIFE, BERGMAN ISLAND, TOUT S'EST BIEN PASSÉ en MEMORIA zijn geselecteerd voor de competitie, en UNCLENCHING THE FISTS is te zien in Un Certain Regard. 

Openingsfilm ANNETTE

De musicalfilm ANNETTE zal het festival op 6 juli openen. Marion Cotillard en Adam Driver spelen de hoofdrollen in deze eerste Engelstalige film van regisseur Leos Carax (HOLY MOTORS, LES AMANTS DU PONT-NEUF). Zij spelen Henry en Ann, een respectievelijk en omstreden stand-upcomedian en operazangeres. Ze worden de trotse ouders van een dochtertje dat ze Annette dopen. Als Ann komt te overlijden blijft haar man verweesd achter. Tegelijkertijd ontdekt hij het verrassende talent van Annette dat hun levens voorgoed zal veranderen. Het concept voor de film werd bedacht door het muzikale duo Sparks, dat ook de soundtrack verzorgt.

In Competitie: TOUT S'EST BIEN PASSÉ, THE STORY OF MY WIFE, BERGMAN ISLAND en MEMORIA

De nieuwste film van Francois OzonTOUT S'EST BIEN PASSÉ, is één van de films die geselecteerd is voor de competitie. Wanneer André, 85, een beroerte krijgt, haast Emmanuelle zich naar het bed van haar vader. Wanneer zij hem ziek en half verlamd aantreft in zijn ziekenhuisbed, vraagt hij Emmanuelle om hem te helpen een einde aan zijn leven te maken. Maar hoe kun je zo'n verzoek honoreren als het je eigen vader is? De hoofdrollen worden vertolkt door Sophie Marceau, Charlotte Rampling en André Dussolier.

THE STORY OF MY WIFE is de nieuwste film van Ildikó Enyedi, regisseur van Gouden Beer-winnaar ON BODY AND SOUL, met hoofdrollen voor Léa Seydoux en Gijs Naber over een zeekapitein (gespeeld door Gijs Naber) die in een café een weddenschap aan gaat met een vriend dat hij zal trouwen met de eerste vrouw die binnenkomt. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Milán Füst.

BERGMAN ISLAND van Mia Hansen-Løve volgt een Amerikaans koppel dat zich een zomer lang terugtrekt op het Zweedse eiland Fårö. Beide filmmakers besluiten daar allerlei scripts te gaan schrijven voor hun volgende films, als een soort pelgrimage naar de plek die de grote regisseur Ingmar Bergman inspireerde. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, begint de scheidslijn tussen fictie en realiteit te vervagen te midden van het wilde landschap op het eiland. De hoofdrollen worden vertolkt door Mia Wasikowska, Vicky Krieps, Tim Roth en Anders Danielsen Lie.

MEMORIA van Apichatpong Weerasethakul draait om Tilda Swinton als Schotse vrouw die tijdens het reizen de confrontatie aangaat met verontrustende beelden en geluiden die haar identiteit in twijfel trekken.

Un Certain Regard: UNCLENCHING THE FISTS

UNCLENCHING THE FISTS is het regiedebuut van de talentvolle Russische maker Kira Kovalenko over de strijd van een jonge vrouw om los te komen van haar overheersende vader in een mijnstadje in de bergen. De cast bestaat uit Milana Aguzarova, Alik Karaev, Soslan Khugaev en Khetag Bibilov.

Monk and The Gun, The