Evil Does Not Exist
Club Zero

Nieuws

maandag 19 juli 2021

Cannes Film Festival reikt prijzen uit aan COMPARTMENT NO. 6, ANNETTE, MEMORIA, DRIVE MY CAR en UNCLENCHING THE FISTS

Tijdens de slotceremonie van de 74e editie van het Cannes Film Festival zijn vijf films van September Film in de prijzen gevallen. COMPARTMENT NO. 6 won de Grand Prix, de Juryprijs ging naar MEMORIA, Leos Carax won de Palm voor Beste Regie voor openingsfilm ANNETTE en de prijs voor Beste Scenario ging naar DRIVE MY CAR. UNCLENCHING THE FISTS werd verkozen tot beste film van het Un Certain Regard-programma. 

COMPARTMENT NO. 6 van de Finse regisseur Juho Kuosmanen (THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI) gaat over twee vreemden, de Finse studente Laura en de Russusche mijnwerker Ljoha, die een treincoupé delen tijdens een dagenlange reis richting de poolcirkel. Een reis die hun kijk op het leven zal veranderen. De film werd door de pers gezien als één van de grootste verrassingen van het festival.

Musicalfilm ANNETTE is de eerste Engelstalige film van regisseur Leos Carax (HOLY MOTORS, BOY MEETS GIRL). Marion Cotillard en Adam Driver spelen de hoofdrollen in deze Zij spelen Henry en Ann, een respectievelijk en omstreden stand-upcomedian en operazangeres. Ze worden de trotse ouders van een dochtertje dat ze Annette dopen. Als Ann komt te overlijden blijft haar man verweesd achter. Tegelijkertijd ontdekt hij het verrassende talent van Annette dat hun levens voorgoed zal veranderen. Het concept voor de film werd bedacht door het muzikale duo Sparks, dat ook de soundtrack verzorgt. 

MEMORIA van Apichatpong Weerasethakul draait om Tilda Swinton als Schotse vrouw die tijdens het reizen de confrontatie aangaat met verontrustende beelden en geluiden die haar identiteit in twijfel trekken.

Het Japanse drama DRIVE MY CAR van Ryusuke Hamaguchi (Asako I en II) gaat over toneelacteur en regisseur Yusuke Kafuku, gespeeld door Hidetoshi Nishijima. Twee jaar na het plotselinge overlijden van zijn vrouw en toneelschrijfster wordt hij gevraagd om het theaterstuk Oom Wanja te regisseren op een theaterfestival in Hiroshima, waar een overwegend zwijgzame jonge vrouw (Toko Miura) wordt aangesteld om hem in zijn rode Saab 900 rond te rijden. Tijdens de ritten komen geheimen uit het verleden aan het licht. 

UNCLENCHING THE FISTS is het regiedebuut van de talentvolle Russische maker Kira Kovalenko over de strijd van een jonge vrouw om los te komen van haar overheersende vader in een mijnstadje in de bergen. De cast bestaat uit Milana Aguzarova, Alik Karaev, Soslan Khugaev en Khetag Bibilov.

Club Zero