Evil Does Not Exist
Club Zero

Nieuws

dinsdag 19 april 2016

Rifka Lodeizen nieuwe hoofdrolspeelster LA HOLANDESA

Rifka Lodeizen speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse speelfilm LA HOLANDESA, het debuut van regisseuse Marleen Jonkman en scenariste Daan Gielis. Lodeizen speelt een vrouw die haar leven weer op de rit moet krijgen nu ze weet dat ze nooit moeder zal worden. De roadmovie speelt zich geheel af in Chili; de opnames starten in september 2016 in Patagonië.

Rifka Lodeizen neemt het stokje over van Halina Reijn die wegens andere verplichtingen de rol heeft afgezegd. Lodeizen heeft net de opnames voor de speelfilms TONIO en VERDWIJNEN achter de rug en werkt momenteel als scenarist aan een NTR Kort film. “Ik verheug mij enorm op deze mooie rol, op de samenwerking met Marleen Jonkman en op de reis die we met z’n allen gaan maken door Patagonië”, aldus Lodeizen.

LA HOLANDESA gaat over het Nederlandse koppel Maud en Frank die in Chili op vakantie zijn voor een nieuwe start. Ze hebben namelijk net gehoord dat ze – na vele pogingen - geen kinderen kunnen krijgen. Maar Maud kan het niet accepteren en verdwijnt na een knallende ruzie met Frank. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en met het veranderen van de natuur en door een ontmoeting onderweg verandert ook Maud en hervindt ze zichzelf.

De film wordt geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in co-productie met Leitwolf (Duitsland) en FATT Productions. Het project is ontwikkeld in het Torino Filmlab en EAVE/Puentes en ondersteund door het Nederlands Filmfonds. De opnames starten in september dit jaar en distributeur September Film zal LA HOLANDESA in 2017 in de bioscoop brengen. 

Club Zero