Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

maandag 11 september 2017

FOXTROT en JUSQU'À LA GARDE winnen prijzen in Venetië

FOXTROT van Samuel Maoz en JUSQU'À LA GARDE van Xavier Legrand hebben prijzen gewonnen op het filmfestival van Venetië. FOXTROT won de Grote Juryprijs. JUSQU'À LA GARDE won zowel de prijs voor Beste Regie als die voor Beste Debuut. De 74e editie van het festival vond plaats van 30 augustus tot 9 september. Beide films worden in 2018 uitgebracht in de bioscoop. 

JUSQU'À LA GARDE van Xavier Legrand 

Tijdens de scheidingsprocedure van haar man besluit Miriam de volledige voogdij over hun zoon Julien aan te vragen, om hem te kunnen beschermen tegen haar gewelddadige ex. Wanneer de rechter echter besluit om een gedeelde voogdij toe te kennen, voelt Julien zich verscheurd tussen zijn ouders, en is hij vastbesloten om er alles aan te doen om het ergst denkbare te voorkomen. 

FOXTROT van Samuel Maoz

Een familie wordt geconfronteerd met de feiten wanneer er iets verschrikkelijk mis gaat op de verlaten militaire post waar hun zoon werkzaam is. 

Samuel Maoz won in 2009 de Gouden Leeuw voor zijn film LEBANON, en werd in hetzelfde jaar uitgeroepen tot Europen Discovery of the Year tijdens de European Film Awards.

Memory