Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

dinsdag 27 juli 2021

OFFICIAL COMPETITION en L'ÉVÉNEMENT in competitie Venetië Film Festival

De films OFFICIAL COMPETITION van regisseurs Gastón Duprat en Mariano Cohn, en L'ÉVÉNEMENT van Audrey Diwan zijn geselecteerd voor de competitie van Venetië Film Festival. De 78e editie van het festival vindt plaats van 1-11 september.

OFFICIAL COMPETITION is de nieuwste film van regisseurs Gastón Duprat en Mariano Cohn (EL CIUDADANO ILUSTRE) met hoofdrollen voor Penélope Cruz, Antonio Banderas en de Argentijnse steracteur Oscar Martínez. Penélope Cruz speelt de beroemde filmmaker Lola Cuevas, die wordt aangesteld door een rijke ondernemer die impulsief besluit dat hij een iconische film wil maken. Antonio Banderas speelt de Hollywood-hartenbreker Félix Rivero, en Oscar Martínez speelt de radicale theateracteur Iván Torres. 

L'ÉVÉNEMENT van Audrey Diwan is de verfilming van de beroemde autobiografische roman van Annie Ernaux. De hoofdrollen zijn voor Anamaria Vartolomei en Luàna Barjami. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk in de jaren '60. Anna, een slimme studente, raakt zwanger en ziet daarmee de kans ontglippen om haar studie af te maken en een mooie carrière op te bouwen. Terwijl haar eindexamens naderen, haar sociale leven begint te vervagen en haar buik in alarmerend tempo groeit, wordt ze gedwongen de schaamte en pijn van een abortus onder ogen te zien. Zelfs als ze daarmee een gevangenisstraf riskeert. 

Beide films verschijnen volgend jaar in de bioscoop.

Memory