Monk and The Gun, The
Laatste Ronde
Memory

Nieuws

dinsdag 8 februari 2022

Vier Oscarnominaties voor DRIVE MY CAR

De film DRIVE MY CAR van de Japanse regisseur Ryusuke Hamaguchi is maar liefst vier keer genomineerd voor een Oscar in de categorieën Beste Film, Beste Internationale Film, Beste Regie en Beste Scenario. De Oscars worden op 27 maart uitgereikt. DRIVE MY CAR is vanaf 2 maart te zien in de Belgische bioscopen.

Eerder werd de film al bekroond met de prijs voor Beste Scenario en de Fipresci Award op het Cannes Film Festival. Onlangs won de film een Golden Globe voor Beste Internationale Film en werd driemaal genomineerd voor een BAFTA Award in de categorieën Beste Regie, Beste Scenario en Beste Internationale Film. 

Synopsis:
Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot het noodlot plotseling toeslaat. Overrompeld door het verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

Monk and The Gun, The